Yvonne Welman

lelies

Materiaal: kleurpotlood, pierre noire
Formaat: 50 cm x 50 cm
Discipline: tekening

traditioneel onderwerp in een moderne compositie
Yvonne Welman creeërt veelzijdige , geengageerde schilderijen, die visuele verhalen vertellen over haar ervaringen en ideeën. De motivatie is vaak een persoonlijke reactie op sociale kwesties. Gevoelens van frustratie, woede en verwondering over onze maatschappij starten het visualiseringroces. Haar schilderijen onderzoeken de tijdsgeest vanuit een vrouwelijk perspectief en zijn tegelijkertijd een propaganda voor het verdwijnen van een wereld met betekenisvolle beelden. Dit in sterk contrast met alle beelden, die ons dagelijks overspoelen. Ze houdt van het maken van verhalende schilderijen met variaties op traditionele schildertechnieken.Ze verwerkt ook haar eigen geschiedenis met stukjes textiel, foto,s en andere materialen. Het basismateriaal is vaak open acryl en soms olieverf. Bloemen ontstaan om vanuit het ambacht ,dat de geest vrijmaakt om oplossingen voor problemen te zoeken. Kunstenaars, die haar inspireren zijn o.a. Pieter Bruegel de oude,Jenny Savile, Jeroen Bosch, Georgia O'Keefe, Camille Claudel, Neo Rauch, Lita Cabellut Yvonne heeft haar opleiding gekregen aan de Academie in Tilburg waar ze de opleiding tot eerste graads docent Tekenen en Kunstgeschiedenis heeft afgerond. Later heeft ze zich 16e en 17e eeuwse olieverftechnieken eigen gemaakt Ze heeft haar werk tentoongesteld o.a. in het Genderinstituut aan de Universiteit van Maastricht, virtuele Femart museum Amsterdam, Codamuseum Apeldoorn. Bazelweek Zwitserland, Passion for Freedom Londen, museumschip Cap San Diego Hamburg en op vele andere plekken Ze heeft diverse onderscheidingen ontvangen van o.a. ManhattanArt international (U.S.A), Light,Space &Time gallery (U.S.A), 6de finalist bij Schilderij van het Jaar (Nederland), Palm-Art-Award (Duitland) , American Art Awards politieke category en zelfportret en meer. Ze is lid van de kunstverenigingen NABK, BOK, Waddinxveense Kunst Kring, Krimpener Kunstwaard, ManhattanArt International, Kun:st International Stuttgart.

Stemmen:

Stem rondes

  • Stemronde 1 van 27-05-2020 17:00 tot 29-06-2020 17:00
  • Publiek van 31-05-2020 20:57 tot 29-06-2020 20:57

Terug naar het overzicht

Partners

/partners/capture-20200105-121307.jpg
/partners/da
/partners/kunstburg.jpg
/partners/Logo
/partners/logo
/partners/RB_logo_cmyk.jpg
/partners/www.museummohlmann.nl.jpg
/partners/www.museummore.jpg

Nieuws

06/07

Marije van den Berg wint wedstrijd Jan Mankes

Vandaag heeft de Stichting Jan Mankes de winnaars van de wedstrijd In de geest van Jan Mankes zijn bekend gemaakt! De eerste prijs van de vakjury ging naar: ‘Broos’, foto, 50 x 75 cm van Marije van den Berg.

 

Lees verder

06/07

Tweede prijs voor Corina Blom

De tweede prijs van de vakjury ging naar: ‘Gerdyksterwei’, droge naald ets, 11,5 x 14 cm van Corina Blom.

 

Lees verder

06/07

Winnaar publieksprijs

De publieksprijs van In de Geest van Jan Mankes ging met 1330 stemmen naar ‘Drieluik musjes’, schilderij, 3 x 12 x 17 cm van Brigit Jonkers-Krol. 

Lees verder

02/07

Samenkomst vakjury

Vandaag zijn de juryleden Lux Buurman, Nard Kwast en Boris Ariaens bij elkaar gekomen om de 1e en 2e prijs te bepalen van de wedstrijd "In de geest van Jan Mankes". 

Lees verder

07/05

Mankes kabinet Museum Mohlmann

Museum Møhlmann in Appingendam is een groot particulier museum opgericht door kunstenaar Rob Møhlmann. Hij is een groot liefhebber van Jan Mankes en heeft al jaren een Mankes kabinet. 

Lees verder

24/04

Korte film over Jan Mankes

Omdat Jan Mankes in 2020 een eeuw geleden is overleden heeft de Stichting 100 jaar Jan Mankes een korte film gemaakt over het leven van Jan Mankes en zijn jaren in Eerbeek. Voor alle activiteiten van de stichting, zie 100jaarjanmankes.nl.

Lees verder

24/04

Artikel over Jan Mankes

EERBEEK/ARNHEM - Vandaag (donderdag 23 april 2020) precies honderd jaar geleden overleed in Eerbeek de schilder Jan Mankes op 30-jarige leeftijd. Hij is nog altijd een van de publiekslievelingen uit de collectie van Museum Arnhem. 

Lees verder

23/04

Virtuele tour Jan Mankes gaat live

Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat Jan Mankes overleed. Nu Museum More tijdelijk gesloten is, willen het museum u online laten genieten van het mooiste van Mankes via de virtuele tour van de nieuwe tentoonstelling.

Lees verder

18/03

Expositie winnaars

De 25 beste kunstwerken volgens de vakjury én de 25 kunstwerken met de meeste stemmen van het publiek worden vanaf zaterdag 12 september geëxposeerd op verschillende plaatsen in Eerbeek.

Lees verder

20/02

Tentoonstelling Museum MORE

Vanaf 1 juni tot 30 augustus is er in Museum MORE in Gorssel een expositie met een veertigtal schilderijen van Jan Mankes. 

Lees verder